Sokan küzdenek azzal, hogy túl sok feladatuk, projektjük van egyszerre, ezért szinte megbénulnak és nem jutnak egyről a kettőre. Ha Te is átélted már ezt, akkor bizonyára örülni fogsz annak a tippnek, amivel ilyenkor tovább tudsz lépni és elkezdheted hatékonyan megoldani a feladatokat.

A következő lépés stratégia

Egy viszonylag egyszerű, de nagyon hatékony módszert szeretnék megosztani veled. Ez mindig és mindenkinél beválik, és mindössze 5-10 percet vesz igénybe.

A probléma gyökere az, hogy egyszerre több nagyobb projektet kellene megoldanod, elvégezned rövid idő alatt. Persze tudod, hogy ez lehetetlen, ezért nem tudod, hogyan és melyiknek állj neki.

Először is be kell látnod két dolgot: Egyszerre nem foglalkozhatsz több projekttel, mert ez képtelenség. Csak olyan feladatot tudsz hatékonyan és jó minőségben elvégezni, amelyiket teljesen átlátsz.

Nézzük, hogy milyen lépésekből áll a “következő lépés” stratégia:

  • Először is azonosítsd ezeket a projekteket. Tehát készíts egy projektlistát ezekről a munkákról. Egyenlőre csak nevezd meg a projektet (2-3 szóban).
  • Döntsd el, hogy melyik a legfontosabb 2-3 projekt ezek közül. Háromnál többet ne válassz ki!
  • Vedd elő a legfontosabbat a három projekt közül és bontsd kisebb részfeladatokra. Annyi feladatra bontsd a projektet, hogy az egyes részfeladatokat már átlásd és ne legyen egyik feladat megoldása sem hosszabb 2-3 óránál. Ezekből a feladatokból is készíts egy listát a projekt alatt.
  • Jelöld ki a feladatlistában azt, amelyiket először kell elvégezned.
  • Végezd el a kiválasztott feladatot. Ne menj tovább, amíg nincs kész! Ez a sikerélmény erőt ad a következő feladat elvégzéséhez.
  • Ezután válaszd ki a második legfontosabb projektet és végezd el a fenti műveletsort, azaz old meg ennek a projektnek is az első lépését.

Fontos, hogy egy nap 2-3 projektnél többel ne akarjunk foglalkozni. Az ideális és hatékony az lenne, ha egy nap nagy részében csak 1 projekttel foglalkoznánk.

Természetesen a JustDoo tökéletesen alkalmas eszköz arra, hogy ezt a stratégiát elegánsan használd és így nem csak egy napra, de örökre elfelejtsd ezt a problémát.

Csapatmunka támogatása

A bTime már a jelenlegi állapotában is alkalmas a csapatmunka támogatására, azonban hiányzott még egy fontos elem. Ez pedig a projekt megosztás. Azaz amennyiben többen dolgoznak egy projekten, akkor minden résztvevőnek hasznos, ha átlátja a teljes projektet, az összes feladattal és hozzákapcsolódó információval együtt.

4 órás munkahét. Valós lehetőség vagy álom?

Bizonyára sokan olvastuk Timothy Ferriss könyvét a 4 órás munkahetet. Nem akarom a könyvet elemezgetni, hiszen ezt sokan megtették már. Mindenesetre érdemes elolvasni, mert egy kis szemléletváltozást mindenképpen okoz, és ez nagyon fontos. A lényeg, szerintem nem az,...

A szokás hatalma

Ebben a bejegyzésben egy dologról olvashatsz, ami alapjaiban határozhatja meg az időgazdálkodásodat és óriási hatással van életed minden területére is.Ez pedig nem más, mint a szokások, napi rutinok, azok kialakítása és előnyünkre fordítása. Hogy érzékeltessem,...

Melyik a jobb vezető?

Melyik a jobb vezető, aki nagyon hatékonyan dolgozik, és sokat termel vagy az aki jól szervezi a munkát és ezért a beosztottai hatékonyan dolgoznak és sokat termelnek? Persze ez egy költői kérdés egy időgazdálkodás blogon, ráadásul egy vezetőnek nem az a feladata,...