időgazdálkodás

Mindenki szeretne hatékonyabban dolgozni, adott idő alatt többet elvégezni. A hatékonyságot lehet egy szintig fokozni, sőt az időgazdálkodási módszerek segítenek rendszerezettebben dolgozni, de egy szint fölé már nem tudunk menni vagy attól már szinte gépiesnek fogjuk érezni az életünket.

Van azonban egy olyan módszer, ami korlátlan időt biztosíthat számunkra.

Először is az elnézésedet kérem - és köszönöm a türelmed -, amiért már több mint egy éve nem jelentkeztem hasznos időgazdálkodási tippekkel!

Most rögtön meg is osztok veled egy tanulságos történetet, ami velünk esett meg.

Az utóbbi hónapokban elsősorban azokra az ügyfelekre koncentráltam, akiknél tréningeket tartottam, és akikkel közösen fejlesztettük a vállalkozásukat, tettük hatékonyabbá, eredményesebbé.

Nagyon sok tapasztalat és információ gyűlt össze, melyeket felhasználtunk a vállalkozás szervező rendszerünk fejlesztésekor.

Bizonyára sokan olvastuk Timothy Ferriss könyvét a 4 órás munkahetet. Nem akarom a könyvet elemezgetni, hiszen ezt sokan megtették már. Mindenesetre érdemes elolvasni, mert egy kis szemléletváltozást mindenképpen okoz, és ez nagyon fontos.

A lényeg, szerintem nem az, hogy mennyire reális ez a dolog. Mindannyian szeretnénk jóval kevesebb munkával több pénzt keresni, és így egy csomó szabadidőhöz jutni.

A nagy kérdés, amiről a könyv keveset ír:

Hogyan tudjuk cégünket távolról felügyelni?

A tanfolyam jelenleg átalakítás alatt van. Hamarosan újraindul...


Egyik nagy, talán a legnagyobb vitatéma az időgazdálkodással foglalkozó szakemberek között ez a kérdés.
A vita fő kérdése, hogy elektronikus vagy papír alapú eszközt jobb-e használni.

A kérdés egyébként tényleg nagyon fontos szerintem is, és a blog végén el is fogom árulni az én álláspontomat.

Én annyiban pontosítanám a kérdést, hogy: Milyen eszközt használjak?

A legutóbbi 2 "leckében" két nagyon nehéz, de önmagukban is fontos dologról volt szó. Amennyiben elvégezted a gyakorlatokat és folyamatosan végzed őket, azaz beépíted mindennapjaidba, szokássá teszed, akkor jó úton haladsz, hogy valóban hatékonyabban dolgozz, kiegyensúlyozottabban élj.

Ma is egy olyan dologról fogok írni, ami alapjaiban határozhatja meg az időgazdálkodásodat és óriási hatással van életed minden területére.

A mai rohanó világunkban rendkívül sok olyan külső hatás, információ ér minket, amik befolyásolják a munkánkat. Annyira ebben élünk, hogy szinte már észre sem vesszük amikor bizonyos események elveszik az időnket.

Nem is gondolnád, de ezek az időrabló dolgok a tényleges idejüknél sokkal jobban hátráltatnak Téged.

Csak gondolj bele: éppen egy tervezés közepén vagy...

Tartalom átvétel