Időgazdálkodás újratöltve

Először is az elnézésedet kérem - és köszönöm a türelmed -, amiért már több mint egy éve nem jelentkeztem hasznos időgazdálkodási tippekkel!

Most rögtön meg is osztok veled egy tanulságos történetet, ami velünk esett meg.

Az utóbbi hónapokban elsősorban azokra az ügyfelekre koncentráltam, akiknél tréningeket tartottam, és akikkel közösen fejlesztettük a vállalkozásukat, tettük hatékonyabbá, eredményesebbé.

Nagyon sok tapasztalat és információ gyűlt össze, melyeket felhasználtunk a vállalkozás szervező rendszerünk fejlesztésekor.

Másfél éve ígértem, hogy hamarosan elkészül az az időgazdálkodásra épülő feladat és projekt kezelő alkalmazás, mely egyedülálló módon segíti a vállalkozásokat és a vezetőiket.

A rendszer elkészült, sőt a cégen belül be is vezettük, de mégsem működött igazán külső cégeknél. Egyszerűen nehézkes volt a bevezetés és nem állt rá a keze a felhasználóknak. Talán túl sok és összetett funkció került bele, ami miatt bonyolult lett. Egy ilyen eszköz azonban akkor hatékony, ha gyorsan átlátható, egyszerűen kezelhető.

Ezért úgy döntöttünk, hogy "kukába" dobjuk az egészet!

Tanulság 1:

Merj változtatni! Ne ragaszkodj mindenáron az elképzelésedhez! Lehetséges, hogy a vevőid igénye más mint a tied. Ha kell változtass gyökeresen!

Egy ideig még fejlesztgettük, finomítgattuk, de be kellett látni, hogy jobban járunk, ha az egészet félredobjuk és a tapasztalatokat felhasználva egy teljesen új programot készítünk.

Utólag elmondhatom, hogy nagyon jó döntést hoztunk (bár előbb tettük volna), nagyon jól tettük, hogy nem ragaszkodtunk mindenáron a munkánkhoz, pedig benne volt már több mint egy év (!) fejlesztés.

Az új rendszer bevált, zökkenőmentesen vezettük be azoknál a cégeknél, ahol a régi "megbukott".

Az új szoftver ma már olyan állapotba került, hogy a elindítottuk a külső tesztelést és a magyarországi bevezetést is. Sőt egy külföldi cég is megkeresett minket azzal a szándékkal, hogy segítene náluk a bevezetésben.

Tanulság 2:

Teszteld az ötletedet minél előbb valós körülmények között! Ne akarj tökéleteset egyből! Csinálj jót és teszteld a vevőiden, kérj tőlük véleményt!

Tudjuk, hogy még sokat lehet finomítani és fejleszteni is az alkalmazáson, de már eldöntöttük, hogy kilépünk vele a nemzetközi piacra is.

Ezért éles tesztelőket továbbra is várunk, akik számára több előnyt is fel tudunk kínálni (díjmentes használat, kedvezményes tréning, céges bevezetés támogatása, ...). Erről részleteket a következő levelemben küldök.

Jövő héten szerdán jelentkezek újra, amikor is elárulom, hogy mi ez a rendszer és hogyan lehet kipróbálni. Emellett pedig elárulom, hogy mi az a legfontosabb vezetői tulajdonság, ami akár megtöbbszörözheti egy vezető hatékonyságát.