Hírlevél feliratkozás


Horváth Győző vagyok, az Infocentrum Szoftver Stúdió és a Hicomm Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezetője. Mindkét cégünket több mint 10 éve vezetem. Ugyanazzal a problémával küzdöttem, mint a legtöbb cégvezető, vállalkozó. Azzal, hogy nincs elég időm a feladataim ellátására és főleg nem marad már időm a családomra, hobbimra, kikapcsolódásra.

Elkezdtem összegyűjteni és alkalmazni azokat az időgazdálkodásról szóló módszereket, melyek hatékonyabbá tehetik a munkámat. Elsősorban a gyakorlatra koncentráltam, hiszen nem doktorálni akartam a témából, hanem a saját életemet jobbá tenni, több szabadidőt, nyugodtabb és tervezettebb munkát. Cégvezető ismerőseim kérésére és segítségével összeállítottam egy rendkívül gyakorlatias módszertant, mellyel valóban sikerült radikálisan csökkenteni a munkaidőmet amellett, hogy a céget is jobban tudom vezetni, hiszen marad időm a valódi vezetői feladatokra. Ezt a módszertant szeretném most veled is megosztani.

Miért érdemes regisztrálnod?

 • A bejegyzésekhez tartozó gyakorlatokat csak regisztrált tagok láthatják.
 • Elsőként fogsz értesülni a módszertanról. Az előnyeit te használhatod ki először.
 • Díjmentes hírlevélben minden héten körüljárok egy fontos témát és konkrét gyakorlatot is adok a hatékonyságod javításához.
 • Létrehoztunk egy zárt körű fórumot, közösségi helyet. Ahol a tagok egymással megoszthatják tapasztalataikat, sikereiket, feltehetik kérdéseiket.
A feliratkozás után kapsz egy ajándék időzítő programot.
Ez a kis szoftver nagyon hasznos lesz, az egyik legfontosabb szokás kialakításában, a fókuszálás megtartásában. Segíti, a figyelmedet folyamatosan a legfontosabb feladataidra irányítani.
A program elérését a regisztráció visszaigazoló e-mailben küldöm.


Kockázatok?

 • A regisztráció semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem vásárlásra, sem egyéb más dologra nem kötelez.
 • Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik félnek.
 • A regisztráció bármikor megszüntethető. Minden e-mail alján lesz egy leiratkozás link.

Felhasználói adatok
Az írásjelek a pont, a kötőjel, az aláhúzás és a szóköz kivételével nem megengedettek.
Egy működő email cím. A rendszer minden levelet erre a címre fog küldeni. Az email cím nem jelenik meg nyilvánosan, és csak új jelszó kérése során, vagy értesítő szolgáltatások igénybevétele esetén érkezik rá email üzenet.
Hírlevél
Alap hírlevél
Speciális időgazdálkodást és céges információáramlást segítő rendszer.
Egyéni profil
Valós név. Levelezésben a megszólításra használt. A mező tartalma nem nyilvános.

Mit kapsz a szolgáltatástól?

A legfontosabb, amit adni szeretnék minden érdeklődőnek, az idő. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, talán legyintesz is, hogyan tudna valaki időt adni, amikor nem ismeri a problémáimat, nem ismeri a helyzetemet.
Nem rendelkezem semmilyen természet feletti erővel, természetesen az időt sem tudom megállítani, mégis azt ígérem, hogy ha rendszeresen olvasod a hírleveleimet, blogomat, megcsinálod a gyakorlatokat, akkor hatékonyabban fogod végezni a munkádat, jobban szervezed az életed és így felszabadulhat valamennyi idő, amit arra fordíthatsz amire csak akarsz.

Az időgazdálkodás elméleti részével csak a szükséges mértékben szeretnélek terhelni, hiszen ez akkor ugyanúgy időt venne el tőled.
Csak kevesen ismerik a mikrohullámú sütő működési elvét, mégis mindenki használja és időt takarít meg a használatával. Ha jobban érdekelnek az elméleti alapok, az interneten számos könyvet és elméleti módszertant találhatsz, sőt szívesen ajánlok is ilyeneket.

Hogy mennyi plusz időt nyersz a módszer alkalmazásával? Ez már elsősorban rajtad múlik. Azon múlik, hogy mennyire tudod átültetni a módszereket a napi gyakorlatodba.
Mint minden új módszernek, új ismeretnek a haszna a mindennapokban mérhető, attól függ, hogy mennyire alkalmazzuk azokat. Hiába megyek el egy szemináriumra, előadásra, ha azt néhány nap, hét után már elfelejtem és talán semmit nem is alkalmazok belőle.

Pontosan ezért, nem egy egyszeri információt szeretnék adni, hanem folyamatos szolgáltatást, segítségnyújtást. Ha eltökélted magad, hogy igenis változtatsz a munkamódszerein, ha hatékonyabban szeretnél dolgozni, akkor nemcsak egy módszert, rendszert adok, hanem folyamatosan melletted leszek.

Módszertan alapelvei

 • Gyakorlatias
 • Rugalmas
 • Folyamatos követés
 • Eszközöket is ad

A módszertanban és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásainkban 2 kiemelt alapelvet követünk. Az egyik, hogy nagyon gyakorlatias, személyre szabható, alkalmazható legyen.

A másik pedig, hogy folyamatos támogatást nyújtunk, azaz "nem engedjük el a kezed". Időről időre emlékeztetünk a megtanultakra, ha szükséges megismételjük a dolgokat.
Elkészítettünk egy 21 napos online tanfolyamot, amivel begyakorolhatod és a szokásoddá teheted a hatékony időgazdálkodás elemeit. A tanfolyam mellé több hónapos személyes támogatást is biztosítunk.
Létrehoztunk egy belső (VIP) fórumot, melyet azok számára tartunk fenn, akik igényt tartanak a folyamatos segítség nyújtásra, illetve arra, hogy megosszák tapasztalataikat, kérdéseiket hasonló helyzetben levő vezető kollégáikkal.

Nagyon sok alapelv van, mely minden vezetőre érvényes és melynek használatából mindenki kamatoztathat, azaz időt nyerhet. Azonban különbözőek vagyunk. Van aki a számítógépre esküszik, van aki a papírra, van aki a diktafonra. Van aki a mobilra van aki az e-mail-re és van aki a személyes találkozóra. Sorolhatnám még az ilyen alapvető és apróbb a személyiségünkből fakadó különbségeket.
Ezeket szem előtt tartva dolgoztunk ki egy olyan módszert, mely ugyan tartalmaz ajánlásokat és konkrét eszközöket, szoftvereket is de figyelembe veszi a különbségeket és ezért a konkrét megvalósításnál mindig több lehetőséget is felkínál.

Ahogy már az előző pontokban is említettem, a módszertan gyakorlati alkalmazhatósága kiemelten fontos. Ennek érdekében különböző eszközöket is a rendelkezésedre tudunk bocsájtani, illetve kollégáimmal kifejlesztettünk olyan szoftver eszközöket, melyek támogatják a gyakorlati megvalósítást, annak hatékonyságát lényegesen növelik. Vannak más gyártók által elkészített eszközök is, melyeket magam is használok és szívesen ajánlok (PDA, okostelefon, e-mail, organizer, ...). Ezek megfelelő használatát is be fogom mutatni neked.


Kinek szól az időgazdálkodás szolgáltatásunk?

Mondhatnánk, hogy mindenkinek, hiszen egy háztartás vezetésében vagy egy asszisztens munkájában is jelentősen növelhető a hatékonyság. De ezt nem mondjuk, mivel a módszertanunkat speciálisan vezetők számára optimalizáltuk. Így ők sokkal többet tudnak profitálni a mi módszertanunkból, mint egy másik általánosabb módszertanból.
Ajánljuk a módszertant és a köré épített szolgáltatásokat, eszközöket:

 • kis-közepes vállalkozások vezetőinek
 • magánvállalkozóknak
 • közepes méretű cégek menedzsereinek

Háttér

Végül röviden szeretnék a személyes és céges hátteremről beszélni. Nem véletlen, hogy néha többes számban írtam, hiszen a módszertan kidolgozásában és tesztelésében valamint szoftverek fejlesztésében nagy segítségemre voltak kollégáim.
1996-ban 2 év magánvállalkozás után alapítottam az Infocentrum Szoftver Stúdiót, mely elsősorban szoftver fejlesztéssel, internetes alkalmazások készítésével foglalkozik. Számlázó programunk mára az egyik legnépszerűbb windows alapú ügyviteli program lett. Egy évre rá 1997-ben pedig létrehoztam a Hicomm Üzleti Kommunikációs Kft-t, amely cég szoftveres és üzletviteli tanácsadással, illetve webáruházak üzemeltetésével foglalkozik. Nemrég nyertük el Üzleti Háló nevű szolgáltatásunkkal a Szupernóva Díj III. helyezését.
Mindkét cég már több mint 10 éve zökkenőmentesen üzemel. Magam látom el mindkét cégben az ügyvezetői teendőket, így nap mint nap találkozok a vezetők időgazdálkodási problémáival a saját tapasztalatomon keresztül is. A két cég vezetése hamar szükségessé tette számomra, hogy különböző rendszereket és módszereket használjak egyrészt a kollégáim munkájának koordinálására, másrészt a személyes időbeosztásom kezelésére. Ez a dolog egy idő után már hobbimmá is vált, így nagyon sok módszert, rendszert és eszközt kipróbáltam, amivel a munkám hatékonyságát növelni tudtam. Egy éve döntöttem úgy, hogy nem kisérletezgetek tovább, nem csapongok a módszerek között, hanem megpróbálom gyakorlatias szemszögből nézve kimazsolázni a könnyen használható és nagy eredményeket hozó elemeket. Ezekből pedig egy új módszert összeállítani. Természetesen a módszert a mai napig finomítom, de már nem kell újra és újra felépítenem azt, mivel kikristályosodott egy stabil alap.Több időt, szép napot!

Horváth Győző
cégvezető és időgazdálkodási tanácsadó
Hicomm Üzleti Kommunikációs Kft.