Döntsd el, hogy merre szeretnél menni!

Nemrég találkoztam egyik gimnazista osztálytársammal. Már akkoriban is nagy bizniszmen volt, pedig akkor még hol voltak a mai lehetőségek ('80-as évek közepe). Sokat nem tudtunk beszélni, mert rohant és amúgy is folyamatosan beszélt valahová.
Csak néhány perc után jöttem rá, hogy egy James Bond headset lóg ki az egyik füléből. Azért "váltottunk" néhány szót. Sorolta az új üzleteket, amikbe épp belevágott, miközben két telefont lezavart, úgy, hogy ki sem esett a mondandójából. Ajánlottam neki, hogy üljünk be egy kávéra beszélgetni, de hát rohant és mondta, hogy annyi fantasztikus dologba fogott, hogy mostanában nem lesz ideje egy hosszabb beszélgetésre, de azért elkérte a számomat, hogy majd telefonon beszélünk, de most mennie kell.

Egy pillanatig, még irigyeltem is, hogy hihetetlen mire képes.
Azért ha az "eredményeit" is megismerjük már kevésbé vágyunk erre az életre - az ilyen ember másik ismérve, a félbehagyott "nagy üzletek" - akkor már nem biztos, hogy ezt akarjuk. Ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem vágyunk arra, hogy mindkét fülünkön állandóan csöngjön a telefon, össze-vissza csapongva megoldásokat keressünk a folyamatosan felmerülő problémákra stb. Ez mind annak a következménye, hogy nincs jól átgondolva, előkészítve, megtervezve a munka.

Az igazán sikeres üzletemberek mindegyike felkészül, előkészül a munkájára és folyamatosan tervez napról-napra, hétről-hétre. Ha megnézzük ezeket az embereket, annak ellenére, hogy számtalan igazgató tanácsnak tagjai, cégeik, cégcsoportjaik vannak, folyamatosan újabb dolgokba vágnak bele, mégsem idegeskednek. Nincs a kezükben folyamatosan a mobil telefon, nyugodtak és kiegyensúlyozottak. És nem csak azért, mert minden hétvégét egy 5 csillagos welness szállodában töltenek. Elsősorban nem azért ilyen nyugodtak, hanem azért, mert előre terveznek, és felkészülnek minden feladatra.