Tenni vagy nem tenni? Ez itt a kérdés?

Végezzünk el minden feladatot, és akkor nyugodtak leszünk, akkor hatékonyak leszünk. Hallhatjuk ezt sok időgazdálkodással és hatékonysággal foglalkozó helyről.

Ez szépen hangzik, de ha ez így van, akkor először is szeretnélek megkérni egy kísérletre.
Szedd össze az összes teendődet és írd fel egy lapra.
Mindent, amit meg kell tenned, mert a munkád rész, mert megígérted valakinek (család, barát, rokon, partner, ismerős vagy magadnak).
Szedd össze azokat a dolgokat, amiket már régen halogatsz, és szedd össze azokat, amiket majd egyszer meg akarsz csinálni, ha lesz elég időd.

Mekkora lett a lista?

Nagy? 100-150 kisebb nagyobb tétel vagy még több?

Szóval akkor neki is állhatsz! Sok sikert! Vagy mégsem?

A kérdés igazából nem ez, tenni vagy nem tenni.
A kérdés az, hogy egyáltalán meg kell-e csinálni az összes feladatot? A válasz valószínűleg az lesz, hogy nem. Már csak azért sem, mert képtelenek vagyunk rá.
Szóval az igazi kérdés az, hogy:
Melyik feladatok fontosak annyira, hogy majd elvégezzük őket, és most melyik a legfontosabb közülük? Azaz melyikkel is kezdjünk.

Ez az egymillió forintos vagy egymillió dolláros kérdés.

A kérdés elég egyszerűnek tűnik, a válasz még sem egyszerű. Pedig hihetetlenül fontos a hatékonyságunkban, hogy jó válaszokat tudjunk adni erre, ezekre a kérdésekre.

Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre válaszolni tudjunk, egy-két szinttel feljebb kell emelkednünk. Azaz tudnunk kell, hogy pillanatnyilag melyik a legfontosabb projektünk? Tényleg egyáltalán milyen projektjeink is vannak jelenleg? Milyen projektjeink vannak tervben?
Most nem kérem, hogy ezeket szedd össze, mert ahogy az előbb is látszott a nagy részét, lehet, hogy ki kellene dobnod.

Célravezetőbb, ha még feljebb emelkedsz, és először tisztázod az életed, a céged, a munkád alapvető céljait, értékeit, eredményeit, amit el akarsz érni.

Ha ezeket megteszed, akkor leszel képes a valóban fontos projektjeidet összeszedni, vagy kitalálni. Ha meg vannak a projektek, és azt is tudod, hogy ezek közül melyik segíti elő legjobban a legfontosabb célod megvalósulását, akkor tudni fogod, hogy melyik az a feladat, amivel most foglalkoznod kell.

Na most már közeledünk.
Minden egyes feladatról döntsd el, hogy az az alapvető céljaid irányába visz-e vagy sem.
Ami igen, azokat válogasd ki, és ha már itt vagyunk, akkor még melegében rendeld is hozzá egy projekthez.

Ezek lesznek azok a feladatok, amit valójában meg kell tenned.

És melyikkel kezdjük?

Azzal, amelyik a legfontosabb alapvető célunkhoz tartozó, legfontosabb projekt első vagy következő lépése.

A hamarosan induló 21 napos időgazdálkodás tanfolyamon részletesen végigmegyünk ezen a folyamaton. A tanfolyam végére össze fog állni a kép, hogy pontosan merre is kell haladnod.
Lehet, hogy most úgy gondolod, hogy mindent megteszel, napi 10-14 órát dolgozol, mégis mintha egy helyben topognál.

Lehet, hogy nem a jó irányba mész?

Még nem késő változtatnod az irányon. Jelentkezz a tanfolyamra, és a következő hónap végén már elindulhatsz a jó irányba! Kisebb erőfeszítéssel, sokkal messzebb juthatsz.