Nyugodtan készülsz a nyaralásra?

Most a nagyobb szabadságok előtt aktuális téma, hogyan tudod megteremteni azt, hogy nyugodtan mehess el akár hosszabb szabadságra.

Tényleg meg tudod teremteni ezt?

Tapasztalatom az, hogy ilyenkor, mármint a szabadság előtti héten, napokban hihetetlenül hatékonyak tudunk lenni. Ugye ez veled is így van? Elvégzed a heti munkádat, sőt a következő hetit is, hogy ne szakadjon minden a nyakadba, amikor visszajössz.

Milyen jó lenne, ha kívülről meg tudnánk figyelni ilyenkor magunkat?

Biztos csodálnánk, hogy milyen hatékonyak is tudunk lenni. Ahogy közeledik az utazás napja, az időrablóknak úgy lesz egyre kevesebb esélyük velünk szemben. Egyre több dologra tudunk nemet mondani, és elvégzünk egy csomó nemszeretem dolgot is, hogy ne idegesítsen a nyaralás alatt.

Persze a kapkodásnak néha ára is van, amikor valamit kihagyunk. Lehet, hogy nem is a legjobb minőségben csináljuk meg a dolgokat, néha csak összecsapjuk, hogy kipipálhassuk.
A másik probléma, hogy mire eljön az utazás, már holt fáradtak vagyunk, ezért aktív nyaralásra nem igazán gondolunk, inkább csak pihenésre.

Maga az utazás, és arra a felkészülés sem a legnyugodtabb dolog, így a nyaralás első néhány napja általában elég feszülten telik.

Kíváncsi lennék, ki hogyan készül fel a nyaralásra, mennyivel előtte kezdi begyújtani a hatékonyságrakétáját?

Kíváncsi vagyok, hogy mennyi időre tudsz elszakadni a munkádtól.
Írd meg, hogy:

  • Idén nyáron mekkora egybefüggő nyaralásra tudsz elmenni?
  • Amióta komolyabban dolgozol, mekkora volt a leghosszabb tervezett szabadságod?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Bosszúságot okozhat a Balaton?

Óriási ez a témaválasztás, először is ehhez szeretnék marketingesként gratulálni.

Jómagam évekig csak 1 hetet mertem vállalni, mert jaj, mi lesz, ha nem vagyok odabenn az irodában, mi fog történni, hogy fogják a kollégák megoldani. Hadd ne mondjam, hogy az egy hét amúgy is kevés, főleg, ha folyamatosan stresszelem magam a fentiek miatt, mert eleve rosszul szervezem a munkám, s nem merem otthagyni. Pihenés = 0.

Idén már - egy picit - ügyesebb voltam: hónapok óta készülök a 2 hét nyaralásra a családdal, s szervezem a benti teendőket, delegálok, segítek, előkészítek, hogy minden simán működhessen.
Azt érzem, hogy a pihenés ideje alatt nem leszek stresszes, de csak azért, mert azt a stresszt előre hoztam a pihenést megelőző hetekre:-)

Ennek megfelelően alakulgatnak a családi rossz hangulatok, hiszen a nyaralás előtt megszólíthatatlan, hullafáradt és nagyon feszült vagyok. Remélem, hogy pihenés idejére ezt csökkenteni tudom.

Vicc az, hogy belföldi utazásokkal, jelenleg elsősorban balatoni nyaralásokkal foglalkozunk, s az időt, pénzt és energiát megtakarítani kívánó embereknek szervezzük meg díjmentesen a nyaralását, vagy bármilyen belföldi pihenését. Erről még egy kis letölthető tanulmányt is írtunk.

A tapasztalat egyértelműen az, hogy tervezni kell, időben, csak a lényeggel szabad foglalkozni, nem szabad magunkat hagyni megszakítani, és jól kell összeállítani a havi, heti és napi teendőket, hogy ne csak a nyaralás alatt ne legyen stressz, hanem előtte és utána se.

Jó nyaralást mindenkinek!

Pihenni kell

Az idei nyáron 2 x 10 nap lesz a pihenés, pedig az követelem meg a dolgozóimtól, hogy 2 hetet egyben vegyenek ki. Most én leszek a rossz példa, de az idén már sikerült 2 x 5 napot eltölteni pihenéssel. Nekem, nekünk nem jön be a vízparti döglés, mi igyekszünk aktív pihenésre elmenni, kell az adrenalin a fejünknek (rafting, via ferráta, stb). Mindenkinek javaslom az aktív pihenést, mert hamar elfelejtheti a hétköznapi gondokat.
A városnézések esetén a cég (www.dominoirodabutor.hu) profiljába tartozó külföldi üzleteket is megnézem (csak röviden).
A pihenés előtt és után 2-3 nappal mindig megindul a rohammunka. Sajna az emailektől a szabi alatt sem tudok elszakadni 3-4 nap után megnézem a postafiókom (külön fiókra írhatnak a kollégáim, amit másnak nem adok meg).
Szép nyarat és aktív pihenést!

ui.: Ha fáj a hátad keress rá megoldást www.dominoirodabutor.hu , mert tönkreteheti a nyaralásod, ha napi 8-10 órát rossz széken ülsz.

RSS-olvasó

Kedves Győző, tetszik a blogja!
Be tudna illeszteni RSS-t? RSS-en keresztül sokkal könnyebb, és főleg időhatékonyabb blogokat, híreket olvasni... erről is írhatne egy posztot!

Én is támogatom az RSS

Én is támogatom az RSS gondolatát!

Zsuzska